Set sail.. Lets go sailing!

Voel de wind in je haren..  proef de zoute zeelucht en leer zeilen!

Ga mee zeilen met de Lyra op het IJsselmeer. Op 25 augustus organiseren we een fantastische dag met zeilles van Cees Jongens op de kajuitboot de Lyra. Je mag zelf de zeilen hijsen, leren sturen en de koers uitzetten.

Onderweg leggen we aan in het prachtige natuurgebied van de Markerwadden, gaan we lekker lunchen en krijg je een yogales en een mooie meditatie op het schip. Daarna zeilen we lekker door en sluiten we af met een gezellige borrel.

Proef jij ook van dit fantastische zeilavontuur?

Speciaal offer voor Set Sail…

  • Een dag zeilen op het IJsselmeer (09.30-19.00)

  • Zeiltips van de ervaren zeiler Cees Jongens

  • Expeditie naar de Markerwadden

  • Yogales op het land

  • Lunch op het schip

Expeditie naar de Markerwadden

De Marker Wadden is een eilandengroep in het Markermeer, waar je alleen kunt komen per boot. Het is een stukje paradijs, waar je een hoop vogels en natuur kunt zien.

Wij varen met de zeilboot heen naar de Marker Wadden om daar te midden van de prachtige natuur, lekker te lunchen en een mooie yogasessie te beleven.

De Marker Wadden gaat de oevers en ondiepten in het Markermeer terugbrengen. De natuur krijgt een enorme impuls door gunstige leefomstandigheden te creëren voor waterplanten, schelpdieren, vogels en vissen.

Er komen eilanden met natuurlijke oevers en paaiplaatsen. Zo ontstaat een robuust nieuw natuurgebied met helder water in het hart van Nederland. Een parel waar het goed toeven is voor trekvogels, vissen en andere diersoorten.

Zeilschip de Lyra

Cees Jongens zeilt al twintig jaar met de Lyra de wereld rond met gave reizen naar Engeland en Noorwegen. In de tijd dat zijn dochter op topniveau zeilde, heeft hij een aantal fantastische (solo) reizen gemaakt naar Vancouver, China en Griekenland. Hij is de hele wereld rondgezeild en die kennis brengt hij graag over op zijn gasten.

Samen met Cees leren wij jou hoe het is om op open water te zeilen zoals het IJsselmeer en het Markermeer. We hijsen de zeilen en gaan lekker varen.

Yogales

Yoga in de Markerwadden. Luister naar het kabbelende water, voel de wind op je gezicht en kom helemaal tot rust. Voel de zon op je gezicht en voel je één met de natuur. Natasha Smit geeft op het strand een rustige yogales, waarbij je heerlijk kunt ontspannen.

Je komt tot rust en je kunt je even helemaal laten gaan. Na de yoga sluiten we het nog af met een fijne meditatie en daarna gaan we weer lekker verder met zeilen. Ook bieden we jou een lekkere lunch aan. Zo wordt het een fantastische en ontspannen dag op het water.

Data Set Sail..

  • 22 september: 09.30-19.00

  • Locatie: om 09.30 verzamelen bij Oranjebuiten, kaap hoorn marina, schelphoek 4, in Hoorn.