De surfsessie van Hanne Keijzer

Hanne Keijzer (29) heeft een prachtig blog geschreven over haar surfsessie in Scheveningen. Lees haar verhaal en geniet mee met de golven van deze Haarlemse surfster!

De zon brandt op mijn huid terwijl er weer een paar mooie lijnen binnenkomen. Ze bouwen alsmaar mooier op tot ik mijn kans zie en begin te peddelen. Ik heb hem en voel een intense stroom met energie door me heen gaan als ik de golf afglijd. Wanneer ik terug peddel, realiseer ik eigenlijk pas weer waar ik ben. Ik ben op de plek die mij intens gelukkig maakt. Tussen de golven in de Noordzee, tussen mensen die dezelfde passie delen.

De sessie verloopt relaxed. Ik weet de ene na de andere golf te pakken en voel weer hoe belangrijk dit voor me is en hoeveel ik eigenlijk geleerd heb in de afgelopen winter tijdens de surfsessies met Klaas en tijdens de twee vakanties in Portugal.

Het is vreemd om te beseffen dat iets waar je eigenlijk de energie voor lijkt te missen, je toch zoveel energie teruggeeft. Het duurt dan ook niet lang voordat ik met een enorme glimlach op mijn gezicht zit die er de komende uren niet meer vanaf gaat. Even vergeet ik wat me de afgelopen tijd in de greep hield en hoeveel energie mij dit gekost heeft. Stoked tot op het bot kijk ik om me heen. De sfeer is gemoedelijk. Surfers maken een praatje met elkaar en lachen samen.

De watertemperatuur is momenteel weer zo ver omhoog gegaan dat handschoenen overbodig zijn. Het voelt intens fijn hoe mijn hand door het zilte zeewater glijdt en me steeds meer vaart geeft. Er peddelen nog twee andere surfers met me mee voor deze golf, maar uiteindelijk ben ik degene die op de juiste plek ligt. Met een zelfverzekerd gevoel sta ik op en verplaats mijn voeten lichtelijk om net wat meer push op het board te geven. Dan snijdt mijn board in de golf om een prachtige rit down the line te maken. Ik geniet. Aan het einde van de rit laat ik me achterover in het water vallen en blijf even liggen om naar de blauwe lucht te kijken.

Na nog een paar golfjes zie ik Lau en Emma bij het strand. Tijd voor de laatste golf van vandaag. Ik heb hem sneller dat ik had verwacht en wanneer de golf weer inzakt laat ik me weer op mijn board zakken zodat ik met een volgende golf meegenomen kan worden naar het strand.

Alle drie hebben we van de sessie genoten. Ieder heeft de sessie weer op een andere manier ervaren. We lachen, praten en stralen.

Na het omkleden drinken we nog wat bij Aloha en genieten we van een pizza die we samen delen. Ik prijs me gelukkig met vrienden zoals Emma en Lau en ik ben hen dan ook onwijs dankbaar voor deze zonovergoten middag die me weer een stukje dichter bij mezelf heeft terug gebracht.

Lees meer van haar verhalen op: http://spelenmetdegolven.blogspot.nl/