Maran Fazzi vertelt over haar surfervaringen in West-Afrika, Marokko.

We verzamelden op Schiphol. Voor mij waren het allemaal nieuwe gezichten, maar dit gold voor iedereen. Toch had iedereen er zin in. De sfeer zat er meteen goed in; het beloofde een leuke week te worden!

Rond 22u ’s avonds kwamen we aan in het hostel en er stond al Tajine en muntthee voor ons klaar, wat was dat genieten! Door de inrichting van de Marokkaanse auberge Dar Naima waan je je meteen in een verhaal van 1000 en 1 nacht.

De eerste ochtend deden we yoga op het dakterras met zonsopgang. Er is niets beter dan met de eerste warmte van de zon je dag ontspannen te beginnen. Daarna was het genieten met het ontbijt met muntthee, verse jus d´orange, warm vers gebakken brood en verse honing.

Toen was het eindelijk tijd om te doen waar we voor kwamen: surfen! De baai was niet alleen prachtig om te zien, maar ook geweldig om te surfen. Het was er niet te druk en er waren golven voor ieder niveau!

Op het dakterras van de auberge volgde een stevige lunch, zittend in onze bikini in de zon. Wat heerlijk om weer de warmte van de zon te voelen, terwijl het sneeuwt in Nederland.

Daarna verkenden we de andere surfspot op loopafstand: La Cathedrale, een mooie beachbreak die vlak voor het dorpje Imsouane loopt. Ook hier was weer voor ieder wat wils en we kregen goede surftips van Momo en Natasha.

Dat was ongeveer het dagschema voor de rest van de week, afhankelijk van het getij en de golven. We surften twee tot drie keer per dag! Er werd ook bij zonsopgang en zonsondergang gesurft, wat een mooie beelden leverde dat op!

Het fijne aan deze trip was, dat je zelf niet alles hoeft uit te zoeken en te regelen, want Natasha is een ervaren gids, die de juiste mensen kent en de taal volledig beheerst. Daarnaast is er wel alle vrijheid om te doen wat je wil, zo vaak surfen als je wil, maar als je toe bent aan een break, dan kun je ook prima je rust pakken wanneer je wil.

We zijn niet alleen in Imsouane gebleven, maar hebben ook roadtrips naar andere surfspots gemaakt. Naar het hippe Taghazout, maar ook naar het rauwe, afgelegen Tafedna. Alles is voorbijgekomen in die week!

Het was heerlijk om in december het koude, donkere Nederland achter te laten en je in Arabische sferen te begeven met de warmte van de zon en het heerlijke eten terwijl je lekker jezelf kunt afmatten en je grenzen kunt verleggen in de golven. Ik heb het ook super leuk gehad met de met de groep. Iedereen had weliswaar een andere achtergrond, maar iedereen was gelijkgestemd, we hebben veel samen opgetrokken en daarbij vooral erg veel gelachen. Volgend jaar weer?!