Surfen onder de Marokkaanse zon

In december verruilde we het Hollandse snertweer voor de Marokkaanse zon! Een week lang genoten wij volop van de mooie, cleane golven, het Marokkaanse eten en het prachtige weer. Met een groep van 15 man maakten we een week lang het vissersdorpje Imsouane, met haar prachtige pointbreak, onveilig. Met maar één doel voor ogen: surf, surf en nog een surf!

BRENDA BONTE

IMSOUANE – Bij onze aankomst in Agadir maakten we direct kennis met de Marokkaanse cultuur: met de Marokkaane cultuur: de djellaba’s, de Marokkaanse taal (berber of Arabisch) en het eten. Welcome to the north of Africa! Na een autorit van twee kwamen we aan bij de auberge Dar Naima, de luxe Marokkaanse herberg waar we deze week zouden verblijven.

Nog voordat we binnen waren konden we de heerlijk tajines die op ons aan het wachten waren ruiken. De kamer verdeling verliep dan ook soepel, want iedereen keek uit naar de eerste Marokkaanse maaltijd. Met gevulde buikjes gingen we ons bed in. De volgende dag zouden we eindelijk kennismaken met de Marokkaanse golven.

Voor de vroege vogels begonnen de dagen in Marokko met een yoga sessie. Ik heb het niet de hele week volgehouden, maar het is zeker een heerlijk begin van de dag. Yoga op het strand, de kou trok enigszins in je botten in de vroege ochtend. Maar daarvoor kreeg je een uitzicht met heerlijke golven, af en toe wat dromedarissen die toekeken vanaf de klif en honden die spontaan de rol van yogalerares (Amanda) overnamen.

Na de yoga was het tijd voor de eerste surf. Na het huren van de diverse softtops en hardtops mochten we de Marokkaanse golven trotseren. Imsouane zelf heeft 2 surfspots. Een klassieke pointbreak, waarbij je prachtige lange ritten in de baai kon maken. Via het haventje liepen we langs de visserboten het water in. Voor mij was dit weer een goede eyeopener van het feit dat mijn armen nog altijd pudding zijn. Tot achterin ben ik dan ook niet gekomen, de stroming won het en voor ik het weet lag ik bij het strandje om vervolgens een rondje te lopen om terug te komen bij de vissersboten. Maar een paar anderen van onze groepen hadden een paar mooie ritten en lieten hun longboard skills gelijk zien.

Naast de point break hadden we nog de spot bij het strand. De stroming hier was minder sterk, maar het was wel wat lastiger om naar achter te komen. In het begin bleef ik vooral voorin om mijn pop-up en de bochtjes te oefenen. Het was ook leuk om te zien hoe alle anderen het er vanaf brachten en steeds beter gingen surfen!  Naarmate de week vorderde heb ik geprobeerd om een paar keer wat verder naar achter te komen. Een paar keer lukte dit en andere keren koos ik toch eieren voor mijn geld en besloot om energie te besparen. Maar daardoor lukte het me wel om elke dag twee keer het water in te gaan en deze week veel te surfen.

Één van de laatste dagen hebben we ons geluk beproeft in Taghazout. Voor mij waren de omstandigheden op het de break van Crocroc’s perfect. Het lukte me regelmatig om naar achter te komen en het lukte me zelfs om down the line te surfen. In Taghazout ben ik dan ook pas het water uitgegaan op het moment dat de zon bijna onder was. Wat een heerlijke sessie was dat.

Naast het vele surfen hebben we natuurlijk ook genoten van andere dingen. De tweede avond viel de stroom uit, waardoor het extra donker was en we vanaf het dakterras een prachtige sterrenhemel konden zien. In Nederland zeiden ze al dat er deze avond extra veel vallende sterren te zien zouden zijn. Ik ben dan ook benieuwd hoeveel van de wensen die gedaan zijn inmiddels zijn uitgekomen. Toen de stroom het weer deed werden we naar beneden geroepen om te genieten van livemuziek gemaakt door de jongens van ons hotel.

Om de week af te sluiten organiseerde Natasha een expression sessie. Iedereen had goed zijn best gedaan om zich zo goed mogelijk te verkleden. We zagen de gekste outfits voorbij komen! En je kon punten scoren met de mooiste wipe-out of het beste trucje. Iedereen deed flink zijn best en het was een leuke afsluiter van de week met een groep fijne mensen.

De week in Marokko was voor mij erg geslaagd. De groep was super leuk, het weer was nog beter dan verwacht, heerlijk eten en de golven waren fijn. Ik stop voorlopig in ieder geval niet met surfen ook al heb ik nog een lange weg te gaan!