surfborrel

Surfen, tapas en biertjes: de surfborrel!

Klinkt goed he? En dat was het ook! Afgelopen zaterdag was de 3e editie van de Surfborrel, georganiseerd door Tasha’s Surfcamp. De goedlachse Natascha de Vreede vertelt meer over deze gezellige avond.

Ik was al een tijdje op zoek naar een paar relaxte mensen om samen mee te surfen. Zo kwam ik terecht de facebook-groep van Tasha’s Surfcamp voordat ik het wist zat ik een whatsapp-groepje, waar altijd wel iemand zin heeft om te surfen.

Een oproep van Natasha (Smit) om een groepje te gaan surfen en daarna lekker te eten en biertjes te drinken leek me de ideale kans om iedereen beter te leren kennen! En dat is ook precies de insteek van de surfborrels, samen surfen en gezelligheid creëren! Gewoon op een relaxte manier onze gezamenlijke passie voor het surfen delen. Alles mag en niets moet.

Surf

Dus stond ik daar bij Fast te wachten op vijf gezellige meiden om samen de Noordzee in te duiken. Dit zou mijn eerste sessie van het jaar worden en dat vond ik best spannend. Eerst maar even de surf checken. De voorspellingen waren niet al te best en we vroegen ons af hoe de golven zouden zijn. We zijn toch gewoon het water in gedoken en het was beter dan dat we hadden verwacht. We hebben allemaal een paar mooie golven kunnen pakken en met het zonnetje erbij was het echt genieten!

In het surfdorp zaten we met een tevreden grijns op onze gezicht en een warm drankje lekker op te warmen. Even later begonnen onze magen te knorren en was het tijd voor tapas!

Tapas

In Café de Bayonne ontstond meteen een goede sfeer. De tapas waren niet alleen heel erg lekker maar leidde ook tot een gezellige uitwisseling van hapjes en goede gesprekken. De wijn vloeide rijkelijk; de magen werd gevuld met diverse pincho’s en na wat natafelen werd het tijd voor de surfborrel!

Biertjes

We konden kruipen naar De Maatschappij; het café van de Surfborrel. De lokale Scheveningers keken wat verrast naar ons bonte gezelschap, maar gingen al gauw weer verder met ouwehoeren.

Onze surfgroep werd in de loop van de avond steeds groter; er schoven steeds weer nieuwe mensen aan die op de surfborrel afkwamen. Sommige kende ik al uit de whatsapp-groep, anderen kwamen weer van buitenaf of hadden via via van de borrel gehoord. Iedereen was welkom! Naar mate de avond vorderde werd de sfeer alleen maar beter en had iedereen het goed naar zijn zin.

Tot in de late uurtjes hebben we lekker biertjes gedronken, gelachen, gepraat en zelfs hier en daar een dansje gemaakt! Het was erg tof om zo met al die mensen die zelfde te passie delen, samen te gaan

Tot op de volgende surfborrel!

De surfborrel is een evenement, dat elke maand terugkeert in Scheveningen. De surfavond wordt georganiseerd door Tasha’s Surfcamp en is bedoeld om surfers dichterbij elkaar te brengen. Om een gezellige, positieve community te creëren.